Bio

Kim Kötter werd op 19-jarige leeftijd verkozen tot Miss Universe Nederland. In dat jaar nam ze vervolgens deel aan de Miss Universe-verkiezing 2002 in Puerto Rico, waar zij als tiende eindigde. Na deze verkiezing heeft Kim haar eigen modellenbureau opgericht. Daarnaast is ze zich gaan richten op presentatiegebied, zowel op radio als tv. Ook schreef ze wekelijks columns over lifestyle.

In 2009 heeft Kim de rechten voor het organiseren van de Miss Universe Nederland en Duitsland en de Miss World Nederland en Mister Nederland verkiezingen verworven. In 2020 heeft ze de rechten verkocht om zich meer te gaan focussen op haar eigen carrière.

Voor RTV Oost heeft Kim diverse programma’s gepresenteerd en is zij ook te zien bij de landelijke zenders. Onder andere in het KRO-programma ‘Stinkend Rijk & Dakloos’ ondervindt zij hoe het is om een week lang op straat te zwerven. Kim presenteert onder meer voor RTL 4 en is een graag geziene gast in diverse tv programma’s, zoals ‘Fort Boyard’ en ‘Expeditie Poolcirkel’, en schuift regelmatig aan bij ‘Shownieuws’ of ‘RTL Boulevard’. Kim was tevens wekelijks te zien bij het programma ‘Vandaag de Dag’ van omroep WNL. Ook was Kim te zien in ‘Expeditie Robinson’. Nog steeds presenteert ze veel door het hele land en is ze regelmatig dagvoorzitter.

Op Instagram en YouTube houdt ze haar 250.000 volgers op de hoogte van het reilen en zeilen van haar gezin en bedrijf Poespas. Binnenkort is Kim weer te zien in het nieuwe seizoen ‘Vier Handen Op Eén Buik’ en einde jaar schittert ze met haar gezin in de nieuwe film van ‘De Club Van Sinterklaas’.

Kim is getrouwd met zanger & componist Jaap Reesema en samen hebben ze drie kinderen: Muck (2016) Youp (2018) en Ted (2021).

Gallery

Management:

Bureau Beerling
Herengracht 142
1015 BW Amsterdam

Gerard@bureaubeerling.nl