Biografie

KIM KÖTTER

Kim werd op 19-jarige leeftijd verkozen tot Miss Universe Nederland. In dat jaar werd zij vervolgens benaderd om als Miss Universe Nederland 2002 deel te nemen aan Miss Universe-verkiezing 2002 in Puerto Rico, waar zij als tiende eindigde. Na deze verkiezing heeft Kim haar eigen modellenbureau opgericht (Models – by Kim Kötter).

In 2009 heeft Kim de rechten voor het organiseren van de Miss Universe Nederland en Duitsland en de Miss World Nederland en Mister Holland verkiezingen verworven. Momenteel timmert zij met haar organisatie Miss Nederland hard aan de weg.

Als actrice speelde Kim twee seizoenen lang Debby in de zeer succesvolle Twentse soapserie Van Jonge Leu en Oale Groond geregisseerd door Johan Nijenhuis. En speelde zij diverse gastrollen in onder andere Costa, ONM, Goede Tijden Slechte Tijden en Komt een vrouw bij de dokter.

Voor RTV Oost heeft Kim diverse programma’s gepresenteerd en is zij vanaf 2010 ook te zien bij de landelijke zenders. In het KRO programma ‘Stinkend rijk en dakloos’ ondervindt zij wat het is om een week lang op straat te zwerven. Samen met Natasha van den Brand Horninge presenteert Kim één seizoen van het RTL4 programma Health Angels. En is zij een graag geziene gast in diverse tv programma’s als Fort Boyard en Shownieuws of RTL Boulevard, najaar 2012 in Expeditie Noord.

Kim is wekelijks te zien bij het programma Vandaag de Dag van Omroep WNL.